Logo Pink Ponk
Novinky Co je to Pink Ponk? Žebříčky Turnaje Staň se členem Obchod Spolupráce Kontakty
            

Turnaj Zpátky ke kořenům Vyškov - 14.9.2024

Poslední možnost kvalifikovat se na MS do Číny v lednu 2025

Přihlásit se

Neočekávaný úspěch na Mistrovství světa v Mexiku 2024

Pingpong World Cupu v Mexico City 2024 se účastnili nejlepší hráči z celého světa. Například Alexander Flemming (Německo), Andrew Baggaley (Británie), Wang Shibo (Čína), Filip Szymanski (Polsko), AJ Carney (USA), Ethan Walsh (Británie), Jungang Huang (Čína), Paul McReery (Severní Irsko), Vladislav Kutsenko (Rusko), Yohan Lecomte (Francie), Beau Devos (Belgie), Benjamin Sorensen (Dánsko), Ian Johnston (Skotsko) a mnoho dalších hráčů z různých koutů světa včetně Brazilců, od kterých pochází kategorie Wood.

Výborně se umístil Adam Vitásek:

1. místo Hardbat Junioři - ve finále výhra nad Brycem Milfordem z USA.

2. místo Sandpaper Junioři - ve finále prohra s Britem Ethanem Walshem.

3. místo Sandpaper OPEN - prohra s Paul McCreerym ze Severního Irska.

5-8. místo Hardbat OPEN - prohra ve čtvtfinále s AJ Carneym z USA.

Dále se výborně umístil Adolf Hüttl:

3. místo Hardbat Senioři - díky výhře nad Stevem Claflinem. Poté těsná prohra v semifinále s Alexem Perezem z Dominikánské Republiky.

Daniel Vitásek

v kategorii Sandpaper Junioři porazil Francouze Matthieu Gonnina, který následně vyhrál skupinu. Bohužel mu nevyšly další zápasy a ze skupiny i přes tuto výhru nepostoupil.

V kategorii Hardbat Junioři postoupil ze skupiny a ve čtvrfinále porazil Belgičana Beau Devose. V semifinále se pak potkal s pozdějším vítězem této kategorie Adamem Vitáskem.

Dan dále prohrál v kategoriích Wood OPEN a Choice OPEN se Skotem Ianem Johnstnem.

Marek Záškodný

v kategorii Sanpaper OPEN prohrál s hráčem Beau Devosem o postup ze skupiny 13:15, 15:8, 13:15.

V kategorii Wood vyhrál ve skupině s Belgičanem Valentinem Cayphasem. Prohrál s Američanem AJ Carneym a těsně s Francouzem Bryanem Aiglemontem.

Antonín Zavadil

skončil v kategorii Wood v pětičlenné skupině na 2 místě a postoupil do hlavní soutěže. Mezi 16 pak vypadnul s Francouzem Raynal Christophem, který se dostal až do semifinále.

Plány na přístí kvalifikaci:

tento rok budeme plánovat opět Českou kvalifikaci na příští ročník Mistrovství světa. Budeme informovat v dostatečném předstihu o místě a času konání a opět se budou hrát kategorie Sandpaper, Hardbat a Wood.

Předběžně uvažujeme o termínu na konci července 2024. Termín upřesníme, ať se nám nekryje s kvalifikačními turnaji v okolních zemích (Francie, Británie, Německo, ...).

Tento rok také změníme systém turnaje. Je velmi náročné odehrát 3 kategorie v 1 den. Turnaj nejspíše rozložíme do 2 dnů a také změníme systém soutěže. Budou se hrát skupinky a poté pavouk na 1 porážku.

Také uvažujeme o místě konání turnaje. V případě zájmu o konání turnaje se prosím ozvěte Marku Záškodnému. Chtěli bychom turnaj uspářadat minimlně na 16 stolech a zajistit ještě větší účast než minule včetně pozvánek hráčů ze zahraničí.


Přikládám také pár fotek na závěr a videa přímo z turnaje je možné shlédnout na YouTube kanále: